Är du husdjursägare? Läs då här om hur du städar på bästa sätt

Hunden är vår bästa vän sägs det, men är den alltid det? Nej säger nog en del, nja säger andra och ja säger de som är förälskade i sin hund. Det som är gemensamt för såväl nej-sägaren som ja-sägaren som är hundägare är att de behöver städa avfallsprodukter från hunden. Inte minst handlar det om päls som faller av inomhus och som fort kan bli rätt ohygieniskt. Inte bara är det tråkigt att se päls överallt, det är minst lika jobbigt att päls fastnar på strumporna eller sprids ut över hemmet. ´

Städa med ättika

Med ättika, som är ett bra rengöringsmedel för såväl dig som för miljön, så kan du enkelt få bort fläckar som har skapats av din hund. Dessa fläckar kan man träffa på lite varstans över hushållet. Speciellt i hallen blir det tydliga fläckar eftersom det är där hunden klampar in först med sina smutsiga tassar och hunden kan ibland välja att ruska sig väl inne i hallen. Detta leder till fläckar som kan vara svåra att få bort. Med hjälp av ättika kan man enkelt få bukt med fläckarna. För inspiration så läs mer om hur du kan städa med ättika och glöm inte diskhandskar om du ska skrubba med ättika så att händerna inte blir irriterade och nariga.

Dammsug

Förmodligen har du redan en dammsugare där hemma. Dammsugaren hjälper dig att suga upp päls och lort som hunden har dragit med sig in. Se till att du inte suger upp några saker som kan fastna i röret såsom strumpor eller liknande, du kan även kolla in serien sortera upp ditt liv för mer inspiration. Se även till att byta dammsugarpåse med jämna mellanrum så den inte blir överfull. Är den överfull försämras dammsugarens uppsugningsförmåga vilket gör att vissa städningar kan vara helt förgäves eftersom inget åker in i dammsugaren.

Städa undan

Ja livet med hund är inte alltid det lättaste och hunden kan ibland stöka omkring i hushållet och flytta på saker från sina naturliga positioner. Försök att med jämna mellanrum sätta stopp för detta och ställa tillbaka sakerna där de är, så hunden kan lära sig att den gjort fel.

Moppa golv

Moppa golv behöver man göra ibland för att det inte ska bli alltför skitigt på golvet. Endast dammsugning gör inte att golvet blir rent även om du så klart grovstädar det från synliga partiklar och damm. Se till att tappa upp lite såpvatten eller diskvatten i en skurhink där du använder en golvmopp.

Städa efter dig utomhus

Hundbajs ska alltid tas upp oavsett om hunden har uträttat sitt behov i Stockholms innerstad eller på fjället i Härjedalen. Se alltid till att ha med dig hundbajspåsar.