Att sköta om trädgården när du har djur

Går du i tankarna på att du vill fixa i ordning din trädgård? Eller kanske har du fixat din trädgård i ordning men är ägare till djur som har en tendens att vilja rota och gräva runt bland buskar och blommor? Att sköta om sin trädgård kan ibland vara svårt, och i många fall ännu svårare när djur finns med i bilden, men det finns en del knep för att enklare kunna ta hand om den. Att sköta om sin trädgård på egen hand kan ta mycket tid och när sommaren och semestern gör sig påmind kan det vara en god ide att anlita en firma för att hjälpa dig med din trädgård. Hemfrid är ett professionellt företag som har många års erfarenhet. Här erbjuds du hjälp med skötsel av din trädgård.

Trädgårdshjälp hos hemfrid

Hemfrid hjälper dig mer än gärna med att fixa i ordning din trädgård för att du ska kunna njuta till fullo av den. Här finner du professionella trädgårdsmästare och kunniga trädgårdsarbetare som gör sitt yttersta för att du ska kunna nyttja av din trädgård. Här erbjuds du att ta del av löpande trädgårdsskötsel och du väljer själv hur ofta du önskar få din trädgård fixad. Här finner du samtliga tjänster inom trädgård som klippning av häckar och buskar, att klippa, bevattna och mossbekämpa din gräsmatta, att gräva och fixa iordning ditt trädgårdsland till plantering, att plocka frukt och att bli kvitt trädgårdsavfall. Här kan du även få hjälp med trädbeskärning. För mer info läs hos hemfrid och välj även du att investera i din trädgård.

Vårda trädgård för ökat djurliv

Vi älskar när fjärilarna gör sig påminda i vår trädgård. Utöver oss själva gillar även fjärilar gillar en vårdad trädgård och för att omfamna ett allt rikare djurliv kan det vara en god idé att sköta om din trädgård. Allt från fruktträd till bärbuskar lockar bin, humlor och fjärilar till din trädgård och de är viktiga djur för fortsatt pollinering. Genom att vårda din trädgård kan du komma att få ta del av ett rikare djurliv och inte minst tillåts djur då att fortsatt pollinera våra blomster. Utöver detta är fjärilar vackra djur för våra ögon och genom att allt fler nyttiga djur tar del av din trädgård får du en vackrare, en allt mer intressant och mer välskött trädgård.

Att sköta trädgården som djurägare

Hundar och katter har en tendens att gräva och riva runt i trädgården och rabatten och att riva upp lökar och växtrötter är mer regel än undantag. Trädgården förblir oftast inte som du lämnat den när djuret fått härja runt och du får återigen börja om. Detta går enkelt att få bukt med! När sommaren gör sig påmind medföljer sol och värme och främsta anledningen till att ditt djur väljer att gräva i din trädgård är för att de är på jakt efter den svalaste platsen, och denna finns oftast i din trädgård. Fukten samlas i jorden och genom att gräva i jord kan de finna en sval plats att vila på. Katter har även en tendens att uträtta sina behov i trädgården. Du kan erbjuda ditt djur både andra ställen att gräva på och och den svala platsen bakom rabatterna. När det gäller katt kan du använda dig av kattskrämmor för att få bukt med problemet. Ett plus är att kattskrämmor tycks ha en effekt på andra skadedjur som gärna mumsar i din trädgård.