Håll djuren i trim

Precis som människor kan djur drabbas av alla möjliga olyckor och hälsoproblem och som ägare är det viktigt att man håller sina djur i bästa möjliga form. Genom att ge dem en bra, allsidig kost, att sköta deras hygien samt gå på regelbundna veterinärbesök kan man se fram emot många lyckliga år med sin friska och pigga hund eller katt. Vi vet ju att det finns många produkter och hjälpmedel för oss människor, som här hos apohem. Men hur är det för våra djur? Vad finns det till dem? Det ska vi reda ut.

Det finns många produkter för djur som hjälper dem till optimal hälsa, från kosttillskott till schampon, kloklippare till lugnande medel och här ska vi ta en titt på några av de bästa på marknaden som kan förbättra deras liv avsevärt. De finns att tillgå enkelt med några klick på apohem.se och här kan du välja mellan många bra alternativ för att ge dina fyrbenta familjemedlemmar en grundläggande och fördelaktig omsorg. Medan vissa kan användas för både katt och hund är andra specifika för antingen eller.

Vitaminer och kosttillskott

Vissa hunder och katter är extremt kinkiga när det kommer till maten, medan andra har en till synes oändlig aptit. Oavsett vilken typ ditt djur är kan de drabbas av brister på viktiga vitaminer och mineraler, särskilt när de börjar bli lite till åren. För att förebygga dessa brister kan man ge dem kosttillskott som Aktiv Energy, som innehåller viktiga ämnen som vitamin C, zink och nypon som alla hjälper att stärka immunförsvaret, fungera antiinflammatoriskt för leder och ger energi. Aktiv Hip & Joint och Aktiv Mun och Mage är också multivitaminer som fokuserar mer på specifika delar av kroppen som höfter och matsmältningssystemet.

Ett tecken på att en hund eller katt lider av någon form av vitaminbrist är att pälsen tappar sin lyster. Fodertillskottet Viacutan Plus kan ges både som kapslar eller oral lösning och innehåller viktiga ämnen som Omega-3, Omega & och vitamin E som kan återställa balansen. Glykosamin är ett ämne som hjälper både människors och djurs leder, och är ett fantastiskt bra tillskott för stela och inflammerade leder eller under tillfrisknandet från en skada. Seraquin är ett tillskott som man ger dagligen och efter några veckor brukar man kunna se en märkbar förbättring i djurets rörlighet och detta är mycket bra att ge i preventivt syfte. Aktiv Small Breed är också bra för stela leder då det innehåller grönmussla som är bevisat bra för ändamålet, och ges till katter och mindre hundar för ett kvalitativt och aktivt liv. Det forskning som stödjer indirekt att vitaminbrist är något farligt för djuren, här finns det mer att läsa på forskning.se för den som vill fördjupa sig i källan.

Eftersom djur inte alltid är samarbetsvilliga kan det vara svårt att ge dem tabletter, och det händer att man blir både biten och riven. Har du problem med medicinering kan du be din veterinär visa olika sätt att administrera pillren, och ett effektivt sådant är en så kallad tablettingivare som ser ut som en lång spruta utan nål. Genom att placera den i djurets mun kan man snabbt ge pillret och därmed undvika skador för alla involverade. Ge din hund eller katt en liten godbit efteråt och snart är allt förlåtet!