Leksaker för djur inomhus

Har du djur oavsett om de är inomhus eller utomhus eller bådadera mår de flesta djur bra av rörelse samt stimulans. Ett djur som är inomhus för länge utan att få röra på sig kan leda till onödig stress samt frustration. Detta kan dock vara väldigt individuellt beroende på vad för slags djur du har hemma. I det stora hela mår alla djur bra av rörelse, särskilt katter och hundar som är de vanligaste djuren som vi har i hemmet. När det till exempel gäller katter har de ett naturligt behov av att klösa på saker. Det är ett sätt för katten att underhålla sina klor samt visa revir och stretcha kroppen. Med tanke på detta kan ett klösträd vara ett bra alternativ för dig som är kattägare, bland annat för att inte katten ska börja klösa på möbler och liknande. Utöver ett klösträd är färgglada fjädrar på spön eller vippor roliga leksaker för katten som lockar till både rörelse och stimulans inomhus. Dessa leksaker påminner om katternas naturliga beteende av att jaga fåglar och är väldigt populära.

Tips på presenter till ditt djur inomhus

Både vi människor och djur kan uppskatta en present emellanåt exempelvis på födelsedagar eller spontant som en trevlig överraskning. En sådan present kan vara aktiveringsbollar som finns för både katter, hundar och andra djur. Dessa ger djuret en utmaning där de själva får klura ut hur de ska gå tillväga för att bli belönade med godsaker i en ihålig boll. Denna boll kan du sedan smidigt fylla med nya godsaker och göra om processen. Utöver denna utmanande boll finns det även ett bra tips som present enligt expressen som du kan ta del av.

Vi människor tillika djur behöver vår återhämtning och med tanke på detta kan en skön och mysig bädd att vara ett bra tips på present till ditt djur. Med en egen sovplats kan husdjuret gosa ner sig i sin favoritbädd och njuta av både god sömn och rogivande viloperioder. Dessa bäddar finns i olika storlekar för olika djur och är specifikt anpassade för det djuret du har i hemmet. En egen djurbädd kan även ge dig som ägare lite lugn och ro. Det är också bra för djuret att veta att det har en egen plats att gå till när andan faller på utan att omgivningen behöver bli påverkad och vice versa. Andra leksaker som kan vara populära presenter till exempelvis en hund är bollar i alla dess former samt rep. Tuggleksaker är också leksaker som kan uppskattas som presenter till din hund. Faktum är att dessa stimulerar hunden samtidigt som de funkar som tandvård för hunden. Idag finns det specifika tuggleksaker som fungerar som en tandborste för hunden.